AMSTERDAM - Getronics heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 32 miljoen euro. In 2003 was dat nog 246 miljoen euro, maar daarin zat een bijzondere bate uit de verkoop van HR Solutions. De omzet van de automatiseerder kwam in 2004 uit op 2,4 miljard euro tegen 2,6 miljard het jaar daarvoor.

Het operationele resultaat sloeg vorig jaar om van 62 miljoen euro negatief naar 28 miljoen euro positief. Getronics blijft erbij dat dit resultaat, gerekend over de omzet, in het lopende jaar uit kan komen op 5 procent. Geen rekening is nog gehouden met effecten van de overneming van PinkRoccade die op stapel staat.

Getronics begon in het vierde kwartaal de resultaten te oogsten van de verkoopinspanningen. Het concern is klaar voor winstgevende omzetgroei, zo zei topman Klaas Wagenaar donderdag bij de presentatie van de cijfers.

Veel zal natuurlijk afhangen van de ontwikkeling van de markten. Getronics denkt dat de ICT-markt in de wereld dit jaar een sterke concurrentie zal laten zien. Maar in de huidige situatie acht het concern een vergroting van marktaandelen mogelijk.

Het vertrouwen dat terug is bij Getronics wordt geïllustreerd door een voorstel om voor het eerst sinds enkele jaren dividend uit te keren. Het gaat om een contant dividend van een eurocent per aandeel.