Fiat-topman Sergio Marchionne heeft gezegd dat er geen overnamebod is gedaan op Fiat Chrysler en dat de op zes na grootste autofabrikant ter wereld ook geen overnamegesprekken met partijen voert.

Dit verklaart hij aan de zijlijn van de Grand Prix in Italië. Marchionne zegt volledig gefocust te zijn op het uitvoeren van de bedrijfsstrategie voor 2018.

Vorige maand steeg de prijs van het aandeel Fiat Chrysler naar nieuwe records, nadat er berichten naar buiten kwamen over Chinese interesse in het Italiaans-Amerikaanse automerk.

Great Wall Motor bevestigde in de markt te zijn voor Fiat-dochterbedrijf Jeep, maar zou mogelijk ook het gehele bedrijf willen overnemen. Het Chinese concern wil de grootste maker van SUV's ter wereld worden en zou met een overname van Jeep een belangrijke stap zetten.

Fiat Chrysler maakte daarna al snel bekend dat Great Wall geen toenaderingspoging heeft gedaan. Analisten twijfelden ook of Great Wall wel de financiële mogelijkheden heeft om heel Fiat Chrysler over te nemen.

Marchionne bevestigt dat Fiat Chrysler werkt aan een plan om het portfolio te "zuiveren". Activiteiten die niet bij een autofabrikant zouden horen, worden verkocht.

Een eventuele verkoop van luxemerk Maserati en Alfa Romeo is nog niet aan de orde. De onderdelen moeten eerst laten zien op hun eigen benen te kunnen staan.