De Amerikaanse bank Wells Fargo ontdekt nogmaals 1,4 miljoen nepaccounts bij de bank. Het totaal aan mogelijke nepaccounts bij Wells Fargo ligt daarmee op 3,5 miljoen. 

Dat meldt onder meer persbureau AP donderdag. Nadat afgelopen september bleek dat de bank 2,1 miljoen nepaccounts had zonder toestemming van klanten, ging Wells Fargo akoord met een nader onderzoek door een externe partij.

Deze partij keek hiervoor naar de periode tot en met 2009. De eerdere resultaten hadden betrekking op de periode tot en met 2011.

De Amerikaanse bank stelt nu 2,8 miljoen dollar aan gedupeerde klanten te betalen. De bank ontdekte ook dat 528.000 klanten onterecht een rekening hadden ontvangen. De bank zegt daarom 910.000 dollar aan deze getroffen klanten te betalen.

Het debacle is een gevolg van de hoge prestatiedruk op de werkvloer bij de bank. Medewerkers werden lange tijd betaald op basis van het aantal rekeningen dat klanten hadden.

De bank vertelde medewerkers dat een gemiddeld huishouden zes rekeningen afneemt, maar dat het personeel dit moest op zien te krikken naar acht stuks. De werknemers besloten daarop neprekeningen te openen. Na de commotie besloot de bank te stoppen met dit beleid.