Modeketen Tuunte Fashion maakt een doorstart. De overnemende partij heeft de intentie met tenminste 20 van de 41 winkels van de failliete keten door te gaan. Een deel van de werkgelegenheid blijft zo behouden.

Investeerders die ervaring hebben binnen de detailhandel nemen de keten over, maakt de curator van Tuunte woensdag bekend. Maar de investeerders willen nog niet met naam genoemd worden.

"De curator heeft de laatste weken intensief samengewerkt met alle betrokken partijen om tot deze transactie te komen, waarbij de positieve inzet van de werknemers zeker bijgedragen heeft tot de totstandkoming van de doorstart", meldt de curator in een persverklaring.

Onderhandelingen

Hoeveel winkels uiteindelijk open kunnen blijven, hangt nog af van onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden. De filialen die overgenomen worden, blijven de naam Tuunte dragen.

Vooralsnog blijven alle vestigingen van Tuunte open. In de loop van september moet duidelijk worden welke winkels ook na de leegverkoop open zullen blijven.

Wintercollectie

De investeerders hebben met "een groot aantal leveranciers" een akkoord bereikt over de levering van de eerder bestelde wintercollectie. De winkels die open blijven, kunnen zo snel een nieuwe voorraad ontvangen.

Daarnaast is er een licentieovereenkomst getekend, zodat Tuunte na de doorstart dezelfde modelabels kan verkopen. Welke andere merken erbij komen, is nog niet duidelijk.

Faillissement

Op 8 augustus werd Tuunte failliet verklaard. Op dat moment werkten er zo'n 260 mensen bij het bedrijf. Tuunte heeft vooral veel winkels in Twente en de Achterhoek.

Tuunte leed al meerdere jaren verlies. Een van de problemen van de keten was dat de winkels vooral in dorpen gevestigd zijn.

Recent was het bedrijf juist begonnen aan uitbreiding in de Randstad. Maar het gebrek aan geld en tijd om het bedrijf echt te vernieuwen, hebben Tuunte volgens directeur Louis van Andel de das om gedaan.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?