De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft de rechter gevraagd om een lening van de Duitse overheid aan concurrent Air Berlin te blokkeren. Volgens de luchtvaartmaatschappij zou de overheid Air Berlin bevoordelen.

Dat maakt de Duitse rechtbank dinsdag bekend. De aanklacht van Germania is gericht tegen de ministeries van Verkeer, Economie en Financiën.

De overheid zou de noodlijdende luchtvaartmaatschappij van een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro voorzien. De lening moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

De hoorzitting staat gepland voor 15 september. Dat is tevens de laatste dag waarop geïnteresseerden hun bod op de failliete luchtvaartmaatschappij kunnen indienen. Onder meer Lufthansa en Ryanair zouden geïnteresseerd zijn.

Faillissement

Air Berlin moest onlangs faillissement aanvragen nadat de eigenaar, Etihad, geen zin meer had om meer geld in Air Berlin te steken. Het concern lijdt al langer onder een grote schuldenlast.

De tweede luchtvaartmaatschappij van Duitsland kondigde vorig jaar een grote reorganisatie aan, waarbij twaalfhonderd banen geschrapt werden en het bedrijf zich opsplitste in drie onderdelen. Ook werd een deel van de vloot verhuurd aan Lufthansa.