Jumbo heeft de omzet afgelopen half jaar met 4,7 procent zien stijgen. De consumentenomzet van het supermarktbedrijf is op bijna 3,76 miljard euro uitgekomen.

Dat maakt Jumbo dinsdag bekend. In winkels die langer dan een jaar open waren, was sprake van een omzetstijging van 4 procent. Het marktaandeel van de tweede supermarktketen van Nederland was in de eerste jaarhelft ruim 19 procent.

Het aantal supermarkten van Jumbo bleef in de eerste helft van 2017 nagenoeg gelijk op 580 winkels. In het afgelopen half jaar werden veertien filialen verbouwd en openden vier nieuwe winkels hun deuren.

In de tweede jaarhelft worden nog eens achttien winkels verbouwd en zullen acht nieuwe supermarkten aan het winkelbestand worden toegevoegd. Verder zal op den duur een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein worden geopend. De voorbereidingen voor de bouw starten komend najaar.

Online

Het Brabantse bedrijf zag de opbrengst van online bestellingen in dezelfde periode verdubbelen. Het aantal punten waarbij online bestelde boodschappen kunnen worden opgehaald, is tot ruim 360 gegroeid.

Ook zijn er ongeveer tweehonderd punten met een bezorgdienst.

La Place

​Bij de eerder overgenomen restaurantketen La Place groeide de omzet met 28,5 procent. De restaurants van La Place waren goed voor 60,4 miljoen euro omzet.

Deze tak werd geholpen door uitbreiding in binnen- en buitenland. De restaurantketen heeft een start gemaakt met het ombouwen van AC Restaurants naar de La Place-formule.

Jumbo spreekt van een sterk half jaar, waarin een ''stevig fundament" is gelegd onder de verdere groei van het bedrijf.