Bram Schot is de nieuwe verkoop- en marketingdirecteur bij Audi. De Nederlander treedt per 1 september toe tot de raad van bestuur van de Duitse autofabrikant.

Schot is niet de enige nieuwe bestuurder bij Audi. Ook Alexander Seitz, Wendelin Göbel en Peter Kössler treden toe tot de raad van bestuur, zo meldt Audi maandag.

De 56-jarige Nederlander heeft sinds 2012 een managementsfunctie bij moederbedrijf Volkswagen. Daarvoor was hij CEO van Mercedes-Benz Italia. Momenteel is Schot actief bij de bestelautodivisie van Volkswagen. Bij dat onderdeel is hij onder meer verantwoordelijk voor verkoop en marketing. Eerder werkte hij onder meer bij branchegenoot Daimler.

Audi stond net als Volkswagen flink onder druk vanwege het dieselschandaal. Daarbovenop kwam de beschuldiging dat Volkswagen en Audi samen met andere Duitse automakers jarenlang verboden prijsafspraken zouden hebben gemaakt.

CEO Matthias Müller van moederbedrijf Volkswagen erkent dat Audi een moeilijke fase heeft doorgemaakt en zegt dat de nieuwe bestuursleden zullen werken aan de transformatie van de fabrikant. Daarbij gaat de automaker zich richten op onder meer digatalisering en mobiliteitsdiensten.