Warenhuisketen Hudson's Bay onderzoekt zijn strategische opties, zo stellen ingewijden. 

Het bedrijf zou na druk van een activistische aandeelhouder overwegen van de beurs te gaan en bedrijfsonderdelen of vastgoed te verkopen.

De Amerikaanse investeerder Land & Buildings Investment Management drong er al eerder bij de het van oorsprong Canadese bedrijf in een brief op aan om meer waarde te creëren voor aandeelhouders. 

Naast een privatisering werd ook gesuggereerd vastgoed te verkopen. Zo zou het bekende warenhuis Saks Fifth Avenue in New York maar liefst 3,8 miljard dollar waard zijn. Hudson's Bay liet weten de voorstellen te bekijken en later met een reactie te komen.

Nederland

In Nederland is Hudson's Bay bezig om de komende tijd warenhuizen te openen. De retailer betrekt daarbij in de meeste gevallen huurpanden die leeg zijn komen te staan door het faillissement van winkelbedrijf V&D.

De eerste vestiging opent op 5 september in Amsterdam. Twee dagen later zijn Rotterdam en Den Haag aan de beurt, waarna nog zeven vestigingen volgen.

De warenhuizen in Leiden, Breda, Maastricht, Almere, Zwolle, Tilburg en Den Bosch openen allemaal tussen 12 en 21 september. De warenhuizen van Hudson's Bay worden veelal gevestigd in huurpanden die leeg zijn door het faillissement van V&D.