Toshiba heeft haast om met Western Digital een overeenkomst te sluiten over de chipdivisie. Het Japanse bedrijf zou van betrokken banken tot donderdag de tijd hebben gekregen om de laatste problemen op te lossen.

Dat melden bronnen die bekend zijn met de situatie.

Als de problemen zijn opgelost, kan Western Digital samen met een aantal andere bedrijven de chipdivisie overnemen. De divisie staat te koop, omdat Toshiba enorme verliezen leed op zijn Amerikaanse nucleaire activiteiten en daarom veel geld nodig heeft.

Toshiba wilde de chipdivisie eigenlijk aan een een consortium rond het Zuid-Koreaanse SK Hynix verkopen, maar Western Digital lag dwars. Dat bedrijf werkt via een joint venture samen met Toshiba in de chiptak en stelde rechten te hebben bij een overname.

Toshiba weerspreekt dat, maar Western Digital dreigt met een rechtszaak en een gang naar de rechter duurt Toshiba te lang.

Het noodlijdende bedrijf heeft van de Japanse beurs tot maart de tijd gekregen om zijn financiële problemen op te lossen. Anders dreigt Toshiba zijn beursnotering in Tokio kwijt te raken.