Energiebedrijf Eneco Groep heeft het bedrijfsresultaat in het eerste halfjaar van 2017 zien groeien met 34 procent naar 135 miljoen euro.

Het concern zegt de stijging te danken aan autonome groei in België en de overname van LichtBlick in Duitsland. Het nettoresultaat steeg met 25 procent naar 96 miljoen euro, zo meldt Eneco donderdag.

Eneco meldt verder een toename van het totale aantal klanten en het bedrijf zegt nieuwe stappen te hebben gemaakt op het gebied van innovatie.

De onderneming kijkt terug op een "goede eerste periode" na de afsplitsing van netwerkbedrijf Stedin en infraspecialist Joulz op 1 februari dit jaar.

"De groei van de omzet en het bedrijfsresultaat is met name het effect van kostenbesparende maatregelen en ons belang in LichtBlick, ondanks de tegenvallende windopbrengsten", aldus Guido Dubbeld, financieel directeur van Eneco.

Hij haalt verder aan dat in maart een mijlpaal werd bereikt met de opwekcapaciteit van zonnepanelen. De capaciteit steeg toen naar 100 megawatt. Omgerekend gaat het om ongeveer 420.000 zonnepanelen.