Techbedrijf Google en supermarktketen Wal-Mart bundelen hun krachten om de concurrentie aan te gaan met online winkelbedrijf Amazon.

De Amerikaanse bedrijven willen het voor consumenten onder meer mogelijk maken om online producten te bestellen van Wal-Mart via spraakbesturing, melden diverse Amerikaanse media woensdag.

Wal-Mart zal hiervoor deelnemen aan Google Express, het online winkelplatform van Google. Daarmee kunnen klanten producten bestellen met behulp van een heuse virtuele assistent.

Online winkelen via spraakbesturing is volgens de bedrijven een kleine maar snelgroeiende markt die consumenten gaat helpen om hun dagelijkse boodschappen sneller af te handelen.

Succes

Concurrent Amazon werkt ook al met een virtuele assistent, die een groot succes zou zijn. Google zet zodoende in op de ontwikkeling van onder meer de kunstmatige intelligentie die schuilt achter de techniek.

Wal-Mart zegt de data over het winkelgedrag van consumenten alleen te delen met Google om ervoor te zorgen dat mensen makkelijker eerder gekochte producten opnieuw kunnen bestellen.