Algemeen directeur Rob Heesen van winkelketen Blokker treedt per direct terug.

De CEO van Blokker Holding, Casper Meijer, zal zijn functie overnemen, maakt het bedrijf dinsdag bekend. Meijer blijft naast zijn nieuwe functie ook actief als CEO van het moederbedrijf. 

Heesen trekt zich terug "vanuit bedrijfsbelang". Blokker heeft op 16 mei een grote reorganisatie aangekondigd, die "een zware druk op de hele Blokkerorganisatie" legt. 

"Wij respecteren Robs besluit. Blokker bevindt zich op een kantelpunt. De organisatie is onder Robs leiding in hoog tempo gemoderniseerd", aldus Casper Meijer. 

Het concern is tegelijkertijd bezig met het zelfstandig voorzetten van Blokker B.V., de sluiting van een groot aantal winkels, de verkoop van alle andere winkelformules en het uitrollen van een nieuw winkelconcept. 

In de etalage

Blokker maakte afgelopen voorjaar bekend honderd filialen te gaan sluiten, terwijl bij zusterbedrijf Marskramer nog eens honderd eigen winkels dichtgaan. De ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker zijn in de etalage gezet.

De houdstermaatschappij Blokker Holding, waaronder alle ketens vallen, houdt op termijn helemaal op te bestaan.

Het verkoopproces van de verschillende winkelketens en de ontvlechting van Blokker Holding verlopen volgens plan, aldus het bedrijf. 

Een week na de aankondiging van reorganisatie werd bekendgemaakt dat woonwarenhuis Leen Bakker wordt verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Gilde is onder meer eigenaar van Kwantum. De investeringsmaatschappij is van plan de marktpositie van Leen Bakker te versterken en de online strategie van het bedrijf aan te scherpen.