Damesmodeketen Witteveen maakt een doorstart. Een groep Nederlandse investeerders heeft daarover een akkoord gesloten met de curator van de failliete onderneming, is dinsdag bekendgemaakt.

Witteveen heeft nu nog 72 winkels. De nieuwe eigenaren, verenigd in het nieuw opgerichte Witteveen Retail B.V., willen zoveel mogelijk van deze vestigingen behouden. Ook is het de bedoeling zoveel mogelijk werkgelegenheid zeker te stellen. 

"De ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven en ook ik ben verheugd over de plannen van de nieuwe eigenaren. Ik heb met hen de afspraak gemaakt dat zij tenminste 70 procent van het winkelpersoneel een nieuwe baan zullen aanbieden", aldus curator Rinke Dulack. 

Hoeveel winkels er uiteindelijk open blijven, zal onder meer afhangen van de onderhandelingen met de verhuurders van het vastgoed. Voor het faillissement had Witteveen nog 94 winkels en vierhonderd medewerkers. 

De webwinkel van Witteveen zal snel weer in de lucht zijn. Ook zullen cadeau- en tegoedbonnen, die sinds het faillissement beperkt inwisselbaar waren, binnenkort weer onvoorwaardelijk worden geaccepteerd. 

Witteveen Mode werd op 25 juli failliet verklaard op verzoek van de Belastingdienst vanwege een te hoog opgelopen belastingschuld.