Het Chinese automerk Great Wall heeft interesse in Jeep. Great Wall heeft al contact gezocht met het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf, maar heeft nog geen officieel bod uitgebracht.

Dat heeft topvrouw Wang Fengying aan vakblad Automotive News laten weten. ''We zijn zeer geïnteresseerd in het merk Jeep. Ons doel is de grootste maker van suv's ter wereld te worden. Als we Jeep kopen, zouden we ons doel sneller en beter kunnen bereiken.''

Jeep is onderdeel van Fiat Chrysler. Het moederbedrijf is al een tijd op zoek naar een overnamekandidaat of samenwerkingspartner. Of Fiat Chrysler ook losse merken wil verkopen, is niet direct duidelijk. 

Great Wall zegt al contact te hebben gezocht met het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf, maar nog geen officieel bod te hebben gedaan. Fiat Chrysler ontkent dat Great Wall een toenaderingspoging heeft gedaan voor Jeep.

Er gingen al langer geruchten dat een Chinese automaker Fiat Chrysler wilde overnemen. Great Walls concurrenten Geely en Dongfeng reageerden al op de geruchten door te zeggen dat zij geen plannen hebben een bod te doen.