Het Nederlandse modebedrijf RNF Holding heeft de rechten op het modemerk Mexx overgenomen. Het van oorsprong Nederlandse Mexx was sinds 2015 in handen van het Turkse Eroglu Holding.

Dat maken de betrokkenen bekend in een gezamenlijke verklaring, zonder financiële details prijs te geven.

De overeenkomst omvat het kledingmerk Mexx en de parfumlijn, maar gaat niet over de winkelactiviteiten. Bij de overname van Mexx na een faillissement door Eroglu werd het bedrijf al flink afgeslankt.

RNF wil de komende maanden gebruiken om concrete plannen met het merk uit te werken en wil daar in oktober pas mededelingen over doen, zo laat een woordvoerster weten. Dan wordt ook bekeken met welke partners, ook retailers, wordt doorgegaan.

Eroglu wil zich meer toeleggen op zijn kernactiviteiten en merken. Het bedrijf heeft onder de noemer Colin's en Loft nog zo'n 685 winkels in tien landen. RNF is eigenaar van Ferro Footwear en distributeur van sportkleding van Umbro.

Mexx ontstond in 1986 door het samenvoegen van de merken Moustache voor mannen (M) en Emanuelle voor vrouwen (E). Ontwerper en oprichter Rattan Chadha bezegelde de nieuwe naam met twee kussen (xx) tot Mexx.

Vanaf 2011 tot aan het faillissement was de keten grotendeels in handen van de Amerikaanse investeerder The Gores Group.

In december 2014 werd de modeketen failliet verklaard. Het bedrijf had al jaren te kampen met teruglopende resultaten, onder meer door de malaise op de Europese retailmarkt.