De Britse optiek- en audicienketen Specsavers heeft in zijn gebroken boekjaar meer omzet geboekt. Het ging in boekjaar 2016-2017 in totaal om een omzet van meer dan 2,3 miljard Britse pond (bijna 2,6 miljard euro).

Dat komt neer op een stijging van 6,6 procent ten opzichte van het voorgaande boekjaar, maakt het bedrijf woensdag bekend.

In Nederland wist het concern een recordomzet van ruim 135 miljoen euro te boeken. Dat is ruim 6 procent meer dan in boekjaar 2015-2016. Toen ging het nog om een omzet van 127 miljoen euro. 

Met brillen realiseerde het bedrijf in Nederland een omzetgroei van meer dan 10 procent ten opzichte van het boekjaar 2015-2016. Bij de divisie voor hoorzorg was sprake van een omzetdaling van 12 procent.

Dit hangt samen met een prijsdaling van hoortoestellen. De prijs is met zo'n 30 procent gezakt. Wel wist het bedrijf meer hoortoestellen te verkopen.

In Nederland wil de keten nog eens zes winkels openen. Daarmee loopt het bedrijf op schema met het doel van tien tot vijftien nieuwe winkels dit boekjaar.

Specsavers is actief in tien landen. Nederland is met 126 vestigingen na het Verenigd Koninkrijk en Australië de grootste afzetmarkt.

"We zijn zeer tevreden dat we de omzet verder hebben kunnen laten stijgen", zegt Remco Berkel, directeur van Specsavers Nederland. Volgens Berkel is de groei vanuit alle facetten heel gezond. Een deel van de omzetgroei is te danken aan nieuwe winkels, maar bij bestaande winkels ziet de keten dat er meer klanten komen die ook vaker een tweede bril kopen. "Dat stemt tot tevredenheid."

De omzetdaling bij de hoorzorg had Specsavers aan zien komen en uiteindelijk viel de krimp mee. Als familiebedrijf geeft Specsavers geen winstcijfer, maar Berkel kan zeggen dat het goed gaat. "Naast de omzet hebben de resultaten zich goed ontwikkeld."