De Europese Centrale Bank (ECB) moet bespreken wanneer de bank wil stoppen met het pompen van grote bedragen in de financiële markten.

"Het ruime monetaire beleid heeft voordelen en bijwerkingen. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de positieve effecten zwakker en nemen de risico's toe."

Dit vertelt Sabine Lautenschläger, centralebankpresident van Duitsland en lid van het ECB-bestuur, in een interview met het dagblad Mannheimer Morgen.

Ze verwijst naar het opkoopprogramma van de ECB. Maandelijks koopt de centrale bank voor 60 miljard euro aan bijvoorbeeld obligaties op in financiële markten. Uiteindelijk wil de ECB zo de inflatie doen stijgen naar ongeveer 2 procent. Dat is de doelstelling van de centrale bank.

Lautenschläger benadrukt het belang van een goed getimed einde aan dit beleid, hoewel ze ook zegt dat de inflatiedoelstelling nog niet binnen bereik is.

Volgens de centralebankpresident is het afwikkelen van dit opkoopprogramma een lang proces en moet dit nu al worden besproken in de directie van de ECB.