In de raad van commissarissen van Volkswagen is voorlopig geen meerderheid voor een verkoop van motormerk Ducati. Tegenstanders van een verkoop wijzen op de sterke resultaten die Volkswagen heeft gepresenteerd.

Persbureau Reuters meldt zondag dat de vertegenwoordigers van de werknemers een verkoop van de dochterbedrijven van Volkswagen niet zien zitten. Naast Ducati zouden ook transmissiemaker RENK en MAN Diesel &Turbo in de etalage staan.

De helft van alle twintig plekken in de toezichtsraad wordt bezet door belangenclubs van de werknemers, waarmee ze een belangrijke stem hebben in de verkoop van onderdelen.

"Iedereen die de halfjaarresultaten van Volkswagen kan lezen, moet weten: we hebben het geld niet nodig en onze dochterbedrijven zijn niet de koop voor koopjesjagers", vertelde een woordvoerder van de werknemers aan het persbureau.

Naar verluidt zijn ook de vertegenwoordigers van de families Porsche en Piëch, die vier plekken in de toezichtsraad hebben, tegen een verkoop van de onderdelen.

Volkswagen zou een verkoop van Ducati en RENK al ruim een jaar overwegen. Het concern wil naar verluidt de bedrijfsvoering stroomlijnen en zou de opbrengsten ook kunnen gebruiken voor het afwikkelen van het dieselschandaal. 

Maar in het eerste half jaar van 2017 zag de autofabrikant de winst stijgen naar maar liefst 4,55 miljard euro. Dat is 1,9 miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de vooruitzichten zien er voor Volkswagen rooskleurig uit.