Netwerkbedrijf Alliander zit nog met ruim honderdvijftig vacatures voor technici die amper te vullen zijn. Alliander komt specialistische technici tekort om aan de vraag te voldoen.

Door de aantrekkende economie wordt weer volop gebouwd en daarom zijn er ook meer verzoeken voor aansluitingen op het elektriciteitsnet. 

De tijdige uitvoering van werkzaamheden staat onder druk, waarschuwt het bedrijf vrijdag, dat eerder dit jaar al stelde in zijn groei te worden geremd vanwege het gebrek.

Alliander zag de winst afgelopen halfjaar terugvallen naar 93 miljoen euro, van 232 miljoen euro een jaar eerder. Dat kwam echter volledig doordat er in 2016 nog een forse boekwinst werd gemaakt met de verkoop van netwerkbedrijf Endinet. Het operationeel resultaat en de investeringen bleven stabiel.

Ook TenneT kwam vrijdag met halfjaarcijfers. Die zag omzet en bedrijfsresultaat oplopen, maar was met 750 miljoen euro wel minder kwijt aan investeringen. In de eerste helft van vorig jaar werd hier door TenneT nog 875 miljoen euro in gestoken.