Het bestuur van Air France-KLM heeft uitgehaald naar de voorzitter van de ondernemingsraad van KLM. Die zou zich "feitelijk onjuist" hebben uitgelaten in de media over Joon, het nieuwe dochterbedrijf van Air France.

Het Financieele Dagblad (FD) schrijft dit donderdag op basis van een brief. Jérôme Nanty, bestuurssecretaris en personeelsdirecteur bij de luchtvaartmaatschappij, verklaart dat OR-voorzitter Jan-Willen van Dijk "onnauwkeurige verklaringen" heeft gedaan.

Van Dijk was vorige week in Nederlandse media sceptisch over Joon en stelde dat er sprake was van een ongezonde situatie bij KLM en Air France. Hij sprak de vrees uit dat Joon helemaal niet succesvol zal zijn en dat eventuele problemen ten koste gaan van KLM.

Onlangs kwam ook een vertrouwelijk rapport naar buiten waaruit bleek dat managers van beide bedrijven elkaar wantrouwen. Elk onderdeel zou het eigen belang voorop stellen. Bij KLM heerst de opvatting dat personeel van Air France niet genoeg heeft ingeleverd

Nanty schrijft dat alleen de negatieve onderdelen uit het rapport zijn overgenomen. Er gaan volgens hem geen routes over naar Air France en er zal ook geen verlieslatende groei zijn bij Joon.