Metro, de eigenaar van MediaMarkt, heeft een belang van bijna een kwart in Fnac Darty gekocht. Dat is het bedrijf dat onder meer eigenaar is van BCC.

Binnen twee jaar zou het Duitse bedrijf zelfs kunnen besluiten Fnac Darty in zijn geheel in te lijven, blijkt uit woensdag gepubliceerde documenten.

Metro betaalt ongeveer 452 miljoen euro voor 24,3 procent van de aandelen. Deze worden overgenomen van Artemis. Metro brengt het belang in Fnac Darty onder bij onderdeel Ceconomy, waar ook MediaMarkt en Saturn toe behoren.

Metro bezit ook groothandels. Eerder dit jaar besloten de aandeelhouders het bedrijf op te splitsen. Door de activiteiten uit elkaar te trekken, zou het concern beter in staat zijn overnames te doen. Het bedrijf vreest onder meer de concurrentie van de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon.

Met een belang in Fnac Darty zet Metro onder meer een grote stap op de Franse markt, die volgens de Duitsers uiterst lucratief is. Door krachten te bundelen, zouden de elektronicaketens geld kunnen besparen. Onder meer op het gebied van inkoop en logistiek.