Budgetvliegmaatschappij easyJet heeft dinsdag bekendgemaakt meer dan twaalfhonderd mensen te gaan werven als cabinepersoneel, vanwege de aanhoudende groei van het bedrijf. Het gaat om zowel tijdelijke als permanente contracten.

De vliegmaatschappij zegt cabinepersoneel te zoeken voor alle 28 Europese bases, waaronder Schiphol. Zij zullen gaan werken op de vloot Airbus-toestellen van het bedrijf, waaronder de nieuwe A320neo's.

In mei kondigde het bedrijf aan 450 nieuwe piloten in dienst te willen nemen. Die wervingsactie werd aangekondigd op dezelfde dag waarop de cijfers voor de eerste helft van het gebroken boekjaar zijn verschenen.

Die waren donkerrood gekleurd, onder andere door de zwakke positie van het Britse pond en druk op de ticketprijzen door concurrentie.

EasyJet heeft momenteel circa 6.900 cabinemedewerkers in dienst. De maatschappij vervoert op jaarbasis ongeveer zeventig miljoen passagiers.

De vliegmaatschappij maakte afgelopen kwartaal een sterke groei door, kwam vorige week al naar buiten. Het aantal reizigers steeg met bijna 11 procent naar 22,3 miljoen, terwijl het stoelaanbod een kleine 10 procent hoger lag.

Wel waarschuwde de maatschappij, net als enkele branchegenoten, voor lagere ticketprijzen later dit jaar.

Cabinepersoneel

Volgens een rapport van vliegtuigmaker Boeing zal er de komende jaren een aanzienlijke vraag zijn naar personeel in de luchtvaartsector. Vooral de roep om piloten en technici is groot, maar ook cabinepersoneel zal veelvuldig nodig zijn.

In de komende twintig jaar zal de vraag naar piloten en technici in de commerciële luchtvaart wereldwijd toenemen tot meer dan 1,2 miljoen.

Qua cabinepersoneel voorziet de Amerikaanse vliegtuigbouwer meer dan 800.000 vacatures. De grootste vraag naar personeel zal in Azië zijn.