Investeerder Elliott wil van AkzoNobel weten wanneer aandeelhouders van het chemiebedrijf kunnen stemmen over de aanstelling van de beoogde opvolger van CEO Ton Büchner.

Elliott heeft maandag een brief openbaar gemaakt, nadat naar eigen zeggen een ontmoeting met AkzoNobel zelf op het laatste moment werd geschrapt.

Thierry Vanlacker is vooruit geschoven als de opvolger van Büchner, die vorige week vertrok. Maar Elliott is niet overtuigd van de nieuwe bestuurder.

Resoluties

Het hedgefonds wil verder weten of het mogelijk is om resoluties toe te voegen tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel.

De investeerder stelt dat de vertrouwenscrisis tussen sommige aandeelhouders en Akzo erger wordt, als het bedrijf op deze twee punten niet levert.

PPG Industries

Elliott voerde de laatste maanden actie om een overname van AkzoNobel door de Amerikaanse branchegenoot PPG Industries op de agenda te krijgen tijdens een aandeelhoudersvergadering. Maar het bestuur van het chemieconcern hield dat tegen.

Vervolgens richtte Elliott het vizier op president-commissaris Antony Burgmans. Het hedgefonds wil het aftreden van Burgmans forceren door een stemming onder de aandeelhouders. Ook dit heeft AkzoNobel tegengehouden.