Deutsche Bank en JPMorgan Chase betalen opgeteld 148 miljoen dollar (126,9 miljoen euro) als onderdeel van een schikking in het Libor-schandaal.

Deutsche Bank betaalt 77 miljoen dollar (66 miljoen euro) en JPMorgan maakt 71 miljoen dollar (60,9 miljoen euro) over naar eisers om de zaak af te doen. De banken geven in de schikking niet toe fouten te hebben gemaakt, laten gegevens van de rechtbank zien.

Investeerders zoals een pensioenfonds van leraren in Californië en een hedgefonds hebben meer dan twintig banken aangeklaagd die betrokken waren bij het Libor-schandaal. Eerder schikten andere banken zoals Citigroup en HSBC al voor enkele tientallen miljoen dollars.

Libor staat voor Londen Interbank Offered Rate en is een renteniveau dat banken gebruiken om geld van elkaar te lenen. Ook wordt het gebruikt in contracten met andere investeerders. Het tarief werd bepaald door gegevens die bankhandelaren zelf opgaven.

In 2012 bleek dat sommige handelaren het tarief gezamenlijk manipuleerden in het voordeel van de banken. Meerdere banken moesten forse bedragen betalen in schikkingen of boetes van autoriteiten, waaronder de Rabobank