Blokker biedt voortaan witgoed aan via de eigen webwinkel. De online organisatie van Blokker Holding werkt hiervoor samen met de Nederlandse tak van witgoedspecialist AO.nl.

Blokker Holding wil hiermee groter worden in het huishouddomein, maakt de onderneming donderdag bekend.

De webwinkel van Blokker biedt ruim 750 witgoedproducten aan. Het gaat om zogenoemde vrijstaande producten en inbouwapparatuur.

Blokker Holding spreekt van een "logische stap", omdat het zou passen bij het bestaande assortiment van de keten. Ook past het bij de strategie van het bedrijf om klanten via meer kanalen te bedienen.

AO.nl zegt door de samenwerking in Nederland gebruik te kunnen maken van het "uitgebreide online netwerk van huishoudspecialist Blokker".

Eerder dit jaar maakte de verlieslatende Blokker Holding nog bekend zich volledig op Blokker te focussen en andere winkelketens zoals Leen Bakker en Xenos te verkopen. Een deel van de winkels van Marskramer gaat dicht. Deze keten gaat verder als franchiseformule.

Op deze manier hoopt de holding beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderende wensen van consumenten en de hevige concurrentie het hoofd te bieden.