Unilever zou de voedseltak van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser (RB) willen kopen. Met de overname zou een bedrag van 2,2 miljard Britse pond (ruim 2,5 miljard euro) gemoeid zijn.

Dat meldt de Britse krant The Sunday Times zondag op basis van anonieme bronnen. ​Het Brits-Nederlandse bedrijf zou nog met vleeswarenproducent Hormel Foods strijden.

Onder de levensmiddelentak van RB vallen mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. RB had in april al laten weten verkoop van het onderdeel te overwegen. Volgens de bronnen worden de komende weken definitieve biedingen verwacht.

Jaaromzet

De jaaromzet van de levensmiddelendivisie van RB ligt op meer dan 450 miljoen euro. Daarmee is het onderdeel goed voor ongeveer 4 procent van de totale omzet van RB.

Unilever is eigenaar van het bekende sausmerk Calvé en mayonaisemerk Hellmann's. In april werd nog de overname bekendgemaakt van de Amerikaanse producent van biologische mayonaise en ketchup Sir Kensington's.

Cyberaanval

Eerder deze maand schroefde RB de omzetprognose nog terug, nadat het bedrijf getroffen was door de cyberaanval met Petya-ransomware.

Het bedrijf, dat onder meer bekend is van Durex, Calgon, Nurofen en Clearasil, had daardoor te maken met productieproblemen in de fabrieken.

Hogere winstgevendheid

Eerder dit jaar kondigde Unilever aan afscheid te nemen van de margarinetak, met merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje.

De overeenkomst moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid bij het Brits-Nederlandse was- en levensmiddelenconcern.

In combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend wil Unilever aandeelhouders zo overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf, na de afwijzing van de avances van Kraft Heinz begin dit jaar.