Winkelketen Op=Op gaat winkels openen in 31 panden waar nu nog Blokker-winkels in zijn gevestigd. Begin oktober zouden de eerste omgebouwde winkels hun deuren moeten openen.

Blokker Holding gaat de panden onderverhuren aan Op=Op, bevestigt het moederbedrijf vrijdag na berichtgeving door Dagblad van het Noorden. Het concern maakt niet bekend om welke locaties het gaat.

"Met de onderhuur van deze Blokker-vestigingen aan een externe partij bieden wij personeel dat bij ons uit dienst gaat een groter perspectief op de arbeidsmarkt", laat een woordvoerder van Blokker Holding weten. Op=Op wil bij de werving van personeel ook praten met de vertrekkende medewerkers van Blokker.

Discountketen Op=Op verkoopt drogisterijartikelen. De keten denkt per filiaal twee weken nodig te hebben voor de verbouwing. Met de overname krijgt het bedrijf uit Peize een landelijke dekking. Het aantal winkels stijgt naar 161.

Op termijn wil de onderneming driehonderd winkels hebben. Op=Op bestaat sinds 1997 en begon in Klazienaveen. Het bedrijf is vooral in het noorden van Nederland actief.

Blokker Holding kondigde eerder dit jaar aan formules af te stoten en Blokker-winkels te sluiten. Door zich volledig op één winkelformule te richten, probeert het concern het hoofd boven water te houden.