UTRECHT - Uitzendbureau Adecco sluit circa 10 procent van zijn kantoren in Nederland. Dat komt neer op tien tot vijftien vestigingen. In plaatsen waar de uitzendketen meer dan een vestiging heeft, worden de filialen in een aantal gevallen samengevoegd, zo zei directeur E. Broekman van Adecco donderdag. Ook verdwijnen afdelingen bij opdrachtgevers.
Adecco

Om welke kantoren het precies gaat is volgens Broekman nog niet duidelijk. "Dat zijn we nu aan het bekijken." Hoeveel mensen door de operatie hun baan kwijtraken is evenmin duidelijk. In een aantal gevallen worden tijdelijke contracten niet verlengd, aldus de operationeel directeur. Bij het hoofdkantoor staan geen banen op het spel, verzekert hij.

Het van huis uit Zwitsers-Franse Adecco heeft meer dan honderd vestigingen in Nederland. Het grootste uitzendconcern ter wereld heeft in ons land ruim duizend mensen in dienst. Adecco boekte over het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 69 miljoen euro, 38 procent minder dan in de eerste drie maanden van 2001.