ZOETERWOUDE - Werknemers van Heineken Zoeterwoude leggen donderdag anderhalf uur het werk neer. FNV Bondgenoten heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het personeel is boos over plannen van de directie om te reorganiseren op de brouwerij en om de bedrijfskantine uit te besteden aan een cateringbedrijf.

Bij de vestiging van Heineken in Zoeterwoude werken volgens FNV Bondgenoten ongeveer 2400 mensen. De helft werkt op kantoor, de andere helft in de productie. Personeelsleden bieden om 10.15 uur een petitie aan de directie aan.

Donderdag dient in Den Haag een kort geding van FNV Bondgenoten tegen de bierbrouwer. De bond heeft dat aangespannen naar aanleiding van het plan van het concern om de catering uit te besteden.

Voor ongeveer vijftig werknemers in Zoeterwoude en Den Bosch dreigt door de uitbesteding een inkomensachteruitgang van 40 à 50 procent, aldus de bond. FNV Bondgenoten wil dat de uitbesteding wordt opgeschort totdat een bodemprocedure duidelijkheid heeft gegeven of er sprake is van "overgang van onderneming".