Jumbo opent tweede bezorgcentrum wegens groei online bestellingen

Supermarktconcern Jumbo opent volgend jaar een tweede centrum voor de afhandeling van online bestellingen.

De nieuwe vestiging in de Overijsselse plaats Raalte is nodig om de sterke groei van het aantal bestellingen te kunnen bijbenen. Er komen ongeveer 550 mensen te werken.

Het huidige bezorgcentrum in Den Bosch loopt sneller dan verwacht tegen de grenzen van zijn capaciteit aan, zei Jumbo-topman Frits van Eerd dinsdag.

Hij noemde de keuze voor Raalte een logische, omdat van daaruit makkelijk klanten in het noorden en oosten van het land kunnen worden bediend. Bovendien heeft Jumbo er al een pand beschikbaar.

Verdubbeld

Afgelopen jaar werd de capaciteit voor online bestellingen via Jumbo.com al ruimschoots verdubbeld, van twintigduizend naar vijftigduizend orders per week.

In januari sprak het bedrijf de verwachting uit dat de aanhoudende groei in dat segment dit jaar werk zou opleveren voor in totaal negenhonderd extra mensen.

Meer centra

Doel van Jumbo is om marktleider te worden in het thuisbezorgen van boodschappen. Het bedrijf houdt er rekening mee meer van zulke distributiecentra te moeten inrichten om die ambitie waar te kunnen maken.

Waar die vestigingen precies komen te staan, is nog niet bekend. Jumbo onderzoekt nog hoe het distributienetwerk er in de toekomst uit moet komen te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie