De Autoriteit Consument en Markt ziet geen aanwijzingen dat tv-kijkers slechter af zijn met nieuwe voorwaarden die Fox Eredivisie Live stelt aan kabelmaatschappijen. De ACM heeft een vooronderzoek daarnaar gestaakt.

Kabelmaatschappij CAIW had om het onderzoek gevraagd. Het bedrijf was bang dat er een ongelijk speelveld zou ontstaan, doordat FOX met de ene maatschappij nieuwe contracten heeft afgesloten over de doorgifte van de voetbalbeelden en met de ander nog volgens de oude voorwaarden werkt.

De ACM stelt dat het aanbod nog gevarieerd genoeg is en dat tv-pakketten met eredivisiewedstrijden in veel gevallen goedkoper zijn geworden.

Fox beschikt als enige over de live-uitzendrechten van eredivisiewedstrijden en verkoopt die door aan geïnteresseerde kabelexploitanten.

Vorig jaar maakte het bedrijf met CAIW en andere exploitanten nieuwe prijsafspraken, waar met Ziggo nog volgens het oude contract wordt gewerkt. Door het samengaan van UPC en Ziggo, moet ook dat bedrijf opnieuw met Fox om de tafel.