AMSTERDAM - Uitgeverij Wolters Kluwer heeft over het eerste halfjaar een winst gemeld van 194 miljoen euro. Dit terwijl de gemiddelde verwachting van analisten rond de 178 miljoen euro lag.

Het resultaat valt mee, omdat Wolters Kluwer eerder dan verwacht nieuwe internetproducten op de markt heeft gebracht. De winst (voor afschrijving goodwill) is 12 procent hoger dan het eerste halfjaar van vorig jaar, toen 173 miljoen euro werd geboekt. Als de goodwill wel zou worden meegeteld, is de nettowinst gedaald van 64 miljoen in de eerste helft van 2001 jaar naar 32 miljoen in dezelfde periode dit jaar.

De omzet is met 6 procent gestegen tot 1,9 miljard euro. De verkopen in elektronische vorm namen erg toe, tot inmiddels 32 procent van de inkomsten. Het bedrijf handhaaft de verwachting dat de winst over het hele jaar 5 à 10 procent hoger uitvalt dan vorig jaar.

Wolters Kluwer verkoopt informatie, software en diensten in allerlei vormen. Met 19.000 werknemers is het vooral actief op het gebied van juridische en fiscale informatie, evenals gezondheid, wetenschap en onderwijs.