Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Plastic Tas, Emte

Sligro wijst overnamebod op supermarkten EMTÉ af

Sligro heeft een overnamebod op zijn supermarktketen EMTÉ van de hand gewezen. Dat maakte de onderneming donderdag bekend, zonder de geïnteresseerde partijen bij naam te noemen. 
Door ANP/NU.nl

De Telegraaf had eerder gemeld dat Jumbo samen met een andere partij zijn branchegenoot zou willen inlijven. Jumbo wilde tegenover NU.nl geen commentaar geven. "We gaan niet in op geruchten", aldus een woordvoerder.

Sligro laat weten dat het ''met enige regelmaat'' benaderd wordt met voorstellen tot een overname van of samenwerking met EMTÉ. ''Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun'', aldus het groothandelsbedrijf. 

EMTÉ kampt al langer met een dalende omzet, terwijl de meeste branchegenoten de verkopen juist zien stijgen. De introductie van een nieuwe winkelformule heeft het tij tot dusver niet kunnen keren. Daarom houdt Sligro momenteel verschillende toekomstscenario's tegen het licht. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers, over twee weken, presenteert het bedrijf de uitkomsten van die evaluatie.

Daarbij houdt Sligro naar eigen zeggen alle opties open. Maar een verkoop van de geplaagde supermarkttak, waar sommige analisten die het bedrijf volgen al geruime tijd voor pleiten, heeft volgens topman Koen Slippens en financieel directeur Rob van der Sluijs, ''duidelijk niet onze voorkeur''.


Lees meer over:

Jumbosligro

Aanbevolen artikelen