Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Albert Heijn,

Albert Heijn gaat winkels zonder kassa testen

Albert Heijn gaat volgend jaar kassaloze winkels testen. Klanten kunnen dan spullen pakken in de winkel en weglopen, waarbij de verrekening automatisch gebeurt. De test gaat plaatsvinden bij AH to go-winkels.
Door ANP/NU.nl

Welke techniek Albert Heijn gaat gebruiken is nog niet bekend, laat een woordvoerder van de supermarktketen weten naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

In eerste instantie richt het pilotproject zich op de AH to go-winkels, omdat "snelheid en gemak bij die winkels toch al belangrijk is". De komende jaren richt AH zich met deze pilot nog niet op gewone Albert Heijn-winkels.

De Amerikaanse internetretailer Amazon test al een winkel waarbij klanten niets hoeven te scannen. Als de mobiele telefoon van de klant bekend is, registreert die alle producten in het mandje. Ook camera's en sensoren houden in de gaten welke artikelen je meeneemt. Bij het verlaten van de winkel wordt dan automatisch betaald.

In "de verre toekomst" wil Albert Heijn verder gaan differentiëren in verschillende winkels. Daarbij kan er bijvoorbeeld verschil zijn tussen winkels in binnensteden en daarbuiten. "Je kan dan denken aan 'slow kassa's' in de lokale supermarkten, waar juist meer tijd is voor persoonlijk contact", aldus een woordvoerder.


Lees meer over:

Albert Heijn

Aanbevolen artikelen