De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser is flink getroffen door de cyberaanval met Petya-ransomware. Het noopt het concern om de omzetprognose te verlagen.

Reckitt, onder meer bekend van Durex, Calgon, Nurofen en Clearasil, heeft onder meer te maken gehad met productieproblemen in fabrieken.

De onderneming rekent er nu op dat de omzet dit jaar met circa 2 procent zal groeien. Eerder werd nog rekening gehouden met een groei van 3 procent.

De opbrengsten op vergelijkbare basis in het tweede kwartaal komen waarschijnlijk 2 procent lager uit. Reckitt denkt dat het een deel van de verloren omzet uit de afgelopen periode weer kan terugverdienen in het derde kwartaal.

Naar verluidt lijdt ook Nivea-maker Beiersdorf flinke schade. In het Duitse magazine Stern spreekt een anonieme manager van ''vele miljoenen''.

Verder hadden pakketvervoerder Fedex, waar TNT bij hoort, en de Deense containervervoerder en olieproducent A.P. Möller-Maersk veel last van Petya.