Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars gaat zich helemaal richten op elektrisch rijden. Elke Volvo die vanaf 2019 wordt geïntroduceerd, zal voorzien zijn van een elektromotor. Daarmee komt er een einde aan Volvo-modellen die alleen een verbrandingsmotor hebben.

Tussen 2019 en 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrisch aangedreven auto's naar buiten, waarvan twee modellen onder dochtermerk Polestar. Daarnaast introduceert het autobedrijf de komende jaren een aantal plug-inhybride auto's en modellen met 'mild hybrid'-technologie.

Volvo heeft zich ten doel gesteld om in 2025 minstens 1 miljoen elektrisch aangedreven auto's te hebben verkocht.

Volvo had eerder al aangegeven meer in te zetten op elektrisch rijden, mede om luchtvervuiling tegen te gaan. Volvo is eigendom van het Chinese Geely Cars.

In China is in de grote steden vaak sprake van ernstige vervuiling dus Volvo kan met name op die markt met elektrisch rijden fors inspelen op de grote vraag naar schoner vervoer.

"Dit gaat om de klant. De vraag naar elektrische modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten", zegt CEO Håkan Samuelsson.