Snackbarketen Febo wil snel meer drive-through locaties openen waar automobilisten vanuit hun auto hun bestelling kunnen ophalen. De in december geopende vestiging in Oostzaan is "zeer succesvol".

Dit vertelt Dennis de Borst, directeur en eigenaar van Febo, in een interview met NU.nl. "Het is echt een enorme hype. We zijn nu heel druk met andere drive-through locaties", zegt hij.

"Dat heeft wel een grote toekomst voor ons. Het wordt ook erg gewaardeerd door onze klanten gasten." Mogelijk dit jaar al, maar zeker volgend jaar komen er een nieuwe locatie bij. Door het succes is er veel vraag bij de franchisenemers van Febo om het Drive concept verder uit te rollen.

Na een lange zoektocht naar de perfecte locatie opende Febo eind vorig jaar de eerste Febo Drive. Inmiddels worden daar wekelijks zo’n 1.500 bestellingen via de drive-through gedaan. De helft van de omzet van de vestiging wordt uit deze orders gehaald. "Dat is wel heel gaaf", zegt De Borst daarover.

In mei werd een tweede locatie geopend van Febo Drive op een bedrijventerrein en winkelcentrum Noorderveld in het Noord-Hollandse Wormerveer.