Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
F-150

Amerikaanse automakers verkopen minder auto's in eigen land

Ford en General Motors hebben in juni weer minder auto's verkocht in eigen land. De verkopen van Ford in de VS gingen met 5 procent omlaag, die van GM met 4,7 procent. 
Door ANP

Analisten hadden voor Ford nog slechtere cijfers verwacht. Goede verkopen van pick-uptrucks zorgden voor een meevaller. Van de trucks uit de lucratieve F-serie werden er 9,8 procent meer verkocht.

De cijfers van Fiat Chrysler waren net als die van Ford beter dan analisten hadden voorzien. Zij gingen gemiddeld uit van een verkoopdaling van 7,9 procent voor het moederbedrijf van onder meer Chrysler en Jeep. De cijfers van GM vielen juist tegen voor de marktvorsers, die gemiddeld hadden verwacht dat dat bedrijf 3,4 procent minder auto's zou afzetten.

Japanse automakers

De Japanse automakers Honda, Nissan en Toyota hebben wel een goede maand juni gehad in de VS. De drie bedrijven maakten alle bekend meer auto's te hebben verkocht. Ze deden het bovendien beter dan verwacht.

Dit jaar dalen de totale autoverkopen in de VS tot nu toe iedere maand, mede door een verminderde vraag naar sedans en coupés bij leasebedrijven en consumenten. Ook in juni zijn het de SUV's die zorgen voor wat tegengas. De tweede helft van het jaar is traditiegetrouw beter voor de autoverkopen, mede omdat de voorraden dan met korting moeten worden verkocht vanwege de komst van nieuwe modellen.


Lees meer over:

Fordgm

Aanbevolen artikelen