De Japanse bank Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFC) kiest voor Frankfurt als het nieuwe Europese hoofdkwartier voorafgaand aan een Brits vertrek uit de Europese Unie.

De Japanse zakenkrant Nikkei meldt dat zaterdag zonder bronnen te noemen.

SMFC is de op twee na grootste bank van Japan en werkt nu nog vooral vanuit Londen voor Europese ondernemingen.

De financiële instelling verwacht dat het straks niet meer mogelijk wordt om dezelfde diensten te verrichten vanuit de Britse hoofdstad.

Hoeveel banen precies worden verplaatst naar Frankfurt is onduidelijk. SMFC heeft nu ongeveer duizend werknemers in Londen.

Amsterdam 

Ook andere Japanse financiële instellingen gaan naar Frankfurt, het centrum van de Duitse financiële sector. Zo hebben brokers Nomura en Daiwa Securities aangekondigd te verhuizen naar de Duitse stad.

Twee andere Japanse banken, Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group, gaan overigens vanuit Amsterdam werken.

Onlangs sprak de voorzitter van de vereniging van buitenlandse banken in Frankfurt de verwachting uit dat er drieduizend tot vijfduizend nieuwe banen ontstaan in de Duitse stad door de Brexit. Naar verwachting zullen banken geleidelijk steeds meer banen verplaatsen naar financiële centra op het vasteland.