De curatoren in het Oad-faillissement dragen hun claim op de Rabobank over aan de familie Ter Haar, de voormalige eigenaren van het reisimperium.

Dat maken de curatoren vrijdag bekend bij de publicatie van hun faillissementsverslag.

De voormalige eigenaren probeerden eerder tevergeefs een miljoenenvergoeding van de Rabobank los te krijgen, vanwege de rol die de bank in het faillissement speelde.

De rechtbank wees een verzoek daarover eind 2015 echter af, omdat dat recht was voorbehouden aan de onderneming en niet aan de eigenaren.

Dure strijd

Vervolgens probeerden de curatoren het als vertegenwoordigers van de failliete onderneming opnieuw, maar die besloten geen vervolg te geven aan de dure en ongewisse juridische strijd met de bank, valt te lezen in het verslag.

Om die reden werd besloten de claim over te dragen aan de Stichting Administratiekantoor Oad Groep Holding (STAK) van de familie Ter Haar.

STAK probeert nu voor eigen rekening alsnog een schadebedrag binnen te halen. Als dat lukt, dan vloeit een ''substantieel" deel daarvan in de boedel van Oad.

Schadevergoeding

De familie Ter Haar laat weten dat er veel aanwijzingen zijn dat Oad op de fles is gegaan door een onterechte intrekking van de kredietfaciliteit door de Rabobank.

Het hoger beroep wordt nu mede namens Oad gedaan. De familie zet in op een schadevergoeding van 65 miljoen tot 76 miljoen euro.