REEUWIJK - Het Van der Valk -concern heeft voor de komende jaren uitbreidingsplannen. Terwijl in de horeaca menig bedrijf het loodje legt, wil de onderneming met het toekan-logo het aantal restaurants en hotelkamers flink uitbreiden. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag gezegd.

Er komen onder meer nieuwe vestigingen in Houten, Nootdorp, Ridderkerk, Wolvega en Charlerois (België) en uitbreiding in Eindhoven. In totaal stijgt het aantal kamers dit jaar van 7900 naar 9000. Het aantal werknemers (voltijd en deeltijd) neemt toe van 6000 naar 8000.

Volgens Martin van der Valk van de vestiging in Alphen aan den Rijn kijken de telgen van het familieconcern voortdurend om zich heen of er nieuwe geschikte locaties zijn. Ook zijn er gemeenten die bij de familie aankloppen. Elke nieuwe vestiging vergt een investering van 15 tot 20 miljoen euro.

Dat het bedrijf nog steeds goed boert, komt volgens Van der Valk door de goede formule. Daarbij geldt voor de restaurants nog steeds het credo 'veel voor weinig'.

Wel verandert de bedrijfscultuur. "Vroeger was het bij ons vooral een kwestie van aanpakken en leren in de praktijk. De nieuwe generatie Van der Valkjes wil beter beslagen ten ijs komen. Ze gaan allemaal naar de hogere hotelschool", aldus Martin van der Valk.