SCHIPHOL - Martinair blijft haar 1200 grondpersoneelsleden de inflatie vergoeden. Dat is afgesproken in de nieuwe CAO, aldus woensdag onderhandelaars R. Ramdas van vakbond De Unie en J. van den Brink van FNV Bondgenoten.

De vliegonderneming wilde de aanpassing aan de inflatie aanvankelijk schrappen, omdat de hoogte onzeker is en waarschijnlijk vrij hoog uitvalt. De onderhandelaars zijn daarom tevreden over het akkoord. Vanaf 1 januari 2003 krijgen werknemers van Martinair hun loon aangepast met de inflatie van dit lopende jaar. Bovendien krijgen zij in december 0,5 procent loonsverhoging.

In de CAO zijn tevens roosterproblemen aangepakt. Een beperking van de vergoeding voor dienstreizen is teruggedraaid. Verder is afgesproken dat het budget voor kinderopvang met 40.000 euro wordt verhoogd. Ook kan een deel van de technische dienst er voor kiezen minder lange werkweken te draaien.

De CAO geldt voor een jaar en begint met terugwerkende kracht op januari. De salarissen worden met terugwerkende kracht per 1 januari aangepast aan de inflatie van vorig jaar (3 procent).