Blokker Holding gaat niet meer verder met de ombouwoperatie van Bart Smit naar Intertoys in België en Luxemburg. Het winkelbedrijf wil kopers van de speelgoedketens, die in de etalage staan, zo de kans geven om zelf te beslissen wat ze met de zaken doen.

Dit bevestigt een woordvoerder woensdagavond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Blokker kondigde vorig jaar aan dat alle filialen van Bart Smit en Toys XL verder zouden gaan onder de naam Intertoys. Dit betrof in totaal bijna 250 winkels, waarvan tientallen over de grens.

In Nederland is het proces ver gevorderd, maar in België werd de operatie in april al tijdelijk uitgesteld. Dat was omdat er meer tijd nodig was om het bij de zuiderburen nog relatief onbekende merk Intertoys op de kaart te zetten.

De speelgoedketens van Blokker zijn vorige maand echter in de verkoop gezet, net als bijvoorbeeld Xenos en Big Bazar. Het verlieslijdende Blokker Holding wil af van vrijwel al zijn ketens en gaat tevens onrendabele Blokker-zaken sluiten. Die forse inkrimping moet helpen het verlieslijdende bedrijf weer op de rails te krijgen.