Cao distributiecentra Albert Heijn is rond

De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. Daarmee zijn de afgesproken arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar een feit. 

Volgens Albert Heijn geldt de cao meteen voor alle betreffende medewerkers, ook voor de werknemers die geen lid van een bond zijn.

Collega-bond FNV heeft niet getekend. Deze bond zei onlangs door te gaan met het organiseren van werkonderbrekingen. FNV eiste een hogere loonsverhoging en was het er bovendien niet mee eens dat enkele bepalingen uit de vorige cao zouden worden geschrapt.

Geen gesprekken

Albert Heijn hoopt dat FNV zich alsnog bij de nieuwe cao aansluit. Maar er worden geen gesprekken meer met deze bond gevoerd.

FNV is volgens het supermarktbedrijf zelf van de onderhandelingstafel weggelopen. De acties van FNV'ers zouden verder vrij kleinschalig zijn. ''De bevoorrading van de winkels lijdt er niet onder", aldus Albert Heijn.

'Tegenvaller' 

Ook CNV noemt de afgesproken loonsverhoging een ''tegenvaller''. ''Wij gingen voor meer'', erkent CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Maar in combinatie met andere punten staat hij toch achter het eerder bereikte onderhandelingsresultaat. Zo heeft Albert Heijn ingestemd met een voorstel voor tussenbanen met persoonlijk opleidingsbudget.

Jaarcontract

Concreet betekent dit dat er voor honderdvijftig uitzendfuncties de komende twee jaar honderdvijftig banen met een jaarcontract komen, legt Den Heijer uit.

Bij goed functioneren wordt dat jaarcontract met drie jaar verlengd. Deze medewerkers krijgen daarnaast een persoonlijk budget voor scholing van 300 euro per jaar.

De cao voor de distributiecentra heeft betrekking op ongeveer 4.500 mensen.

Lees meer over:
Tip de redactie