ZOETERMEER - De resultaten die PinkRoccade over 2004 heeft gerealiseerd komen overeen met de eerder door het bedrijf zelf uitgesproken verwachting. Dat heeft de automatiseerder woensdag bekendgemaakt.

Het bedrijf presenteerde woensdag voorlopige resultaten. De definitieve cijfers, waaronder het nettoresultaat, komen 17 maart naar buiten. PinkRoccade gaat er vooralsnog van uit dat de omzet vorig jaar 5 procent is teruggelopen naar ongeveer 703 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (zonder bijzondere posten) lag op ongeveer 24 miljoen euro.

In november had PinkRoccade al aangegeven rekening te houden met een omzetdaling van 5 tot 6 procent. Een destijds aangekondigde extra voorziening van 7 tot 10 miljoen euro is vastgesteld op 7 miljoen euro. Het geld gebruikt PinkRoccade om de interne organisatie meer te centraliseren. Op die manier hoopt de automatiseerder efficiënter te kunnen gaan werken.

De presentatie van de voorlopige cijfers komt ook op de dag dat aandeelhouders van Getronics zich mogen uitspreken over de geplande overname van Pink door Getronics. Die branchegenoot hoopt de acquisitie snel te kunnen afronden na een wekenlange overnamestrijd met Ordina om het voormalige Rijks Computer Centrum (RCC).

Getronics wil PinkRoccade voor 350 miljoen euro kopen. De Nederlandse staat, grootaandeelhouder bij PinkRoccade met een belang van ruim 25 procent, heeft ingestemd met het bod. De vakbonden hebben al eerder hun voorkeur voor Getronics uitgesproken boven Ordina. Zij menen dat PinkRoccade en Getronics beter bij elkaar passen.

Interessant is of de grootaandeelhouders ING, Fortis en Aegon akkoord gaan met de overgang van PinkRoccade naar Getronics. Tot op heden hebben ze aangegeven het bod van Getronics te bestuderen.