Talpa trekt verzoek onderzoek naar beleid TMG in

Talpa heeft het verzoek bij de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken bij Telegraaf Media Groep (TMG) ingetrokken. 

Dat werd zaterdag bekendgemaakt door het bedrijf van mediamagnaat John de Mol.

De beslissing om deze stap nu niet door te zetten is "na ampel beraad" genomen. Talpa liet ook weten dat het biedingsbericht op TMG waarschijnlijk op korte termijn algemeen beschikbaar wordt gesteld. Talpa is dus nog steeds van plan om het openbaar bod op TMG, van 6,50 euro per aandeel, door te zetten.

Om TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. Het moederbedrijf van De Telegraaf en de puzzelboekjes van Keesing heeft daarbij al ingestemd met een ander overnamebod, dat van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.

De kans dat De Mol TMG nog in handen krijgt, lijkt vrij gering. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is wel iets hoger dan de 6,00 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een ruime meerderheid van de aandelen.

De Mol verloor eerder al een zaak bij de Ondernemingskamer inzake TMG. Hij wilde onder meer dat er een onafhankelijke commissaris benoemd zou worden bij het bedrijf, maar daar ging de rechter niet in mee.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie