Grootste containerschip ter wereld komt naar Rotterdamse haven

OOCL Hongkong, het grootste containerschip ter wereld, komt later deze maand naar Rotterdam. Dat betekent voor de Rotterdamse haven het derde grote containerschip die in korte tijd aanmeert.

Vorige maand meerde de MOL Triumph al aan bij de Tweede Maasvlakte, maandag komt de Madrid Maersk en vrijdag 23 juni wordt de OOCL Hongkong verwacht.

Dat laatste schip kan meer dan 21.000 standaardcontainers vervoeren, enkele honderden meer dan de andere twee. Het gevaarte is zo'n 400 meter lang en 59 meter breed.

Nu vaart de OOCL Hongkong nog in oosterse wateren, maar het Havenbedrijf Rotterdam kon vrijdag al de verwachte aankomsttijd noemen: over twee weken omstreeks 17.00 uur.

De havenbeheerder is blij met de komst van de containerreuzen. Welk schip nu precies 's werelds grootste is, verandert overigens om de zoveel tijd.

De ranglijst werd ruim twee jaar aangevoerd door de MSC Oscar, die een capaciteit heeft van ruim negentienduizend containers. Dat circa 395 meter lange schip is dit voorjaar echter verdrongen uit de top drie.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie