Sven Sauvé wordt nieuwe CEO van RTL Nederland

Sven Sauvé wordt de nieuwe CEO van RTL Nederland. Hij treedt per 1 juli dit jaar aan.

Dat meldt moederbedrijf RTL Group vrijdag. Sauvé is op dit moment al Chief Operating Officer (COO) bij RTL Nederland. Hij volgt Bert Habets op die zelf in april Co-CEO van RTL Group is geworden.

Sauvé zal het managementteam van RTL Nederland aansturen. Die bestaat op dit moment uit Vivienne de Leeuw, Matthias Scholten, Ton Rozestraten en Giovanni Piccirilli.

Habets noemt zijn opvolger ervaren en dynamisch. "Sven Sauvé beschikt over zakelijk inzicht, goed leiderschap en een uitgesproken gevoel voor toekomstige ontwikkelingen. Hij is zeer bekend met het bedrijf en het Nederlandse medialandschap", stelt hij.

"Dankzij onze consumentgerichte strategie hebben we een sterke positie geclaimd tussen traditionele lokale spelers en nieuwe, vaak internationale, digitale spelers in", zegt Sauvé over de veranderingen bij RTL Nederland in de afgelopen tijd. Hij is van plan die positie verder uit te bouwen.

"Ik ben trots dat ik dit mooie bedrijf met zijn getalenteerde medewerkers als CEO mag begeleiden bij dit dynamische proces."

Sauvé was eerder actief bij Endemol Nederland en Eyeworks Holding. Hij kwam begin 2007 in dienst bij RTL Nederland. Sauvé vervulde achtereenvolgens verschillende functies en werd in september 2012 benoemd tot COO van RTL Nederland.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie