Hornbach heeft de omzet in Nederland voor het tweede boekjaar op rij met dubbele cijfers zien oplopen. 

De bouwmarktketen profiteerde flink van het aanhoudend enthousiasme op de woningmarkt en de toegenomen koopbereidheid bij consumenten.

''Duidelijk is dat consumenten weer bereid zijn te investeren en dat de woningmarkt weer in beweging is'', zei directeur Evert de Goede van Hornbach Nederland.

''Daar profiteert natuurlijk de hele branche van, maar onze cijfers steken erbovenuit.'' Hornbach heeft dertien bouwmarkten in Nederland, op een totaal van 156 in heel Europa.

Nederland

Precieze cijfers over de Nederlandse vestigingen noemt het Duitse bedrijf niet. Wel maakt de onderneming donderdag bekend dat de totale opbrengsten in het eind februari afgesloten boekjaar met een kleine 5 procent zijn gestegen tot ruim 3,9 miljard euro.

In Duitsland gingen de verkopen met 1,5 procent omhoog naar iets meer dan 2 miljard euro. De bouwmarkten elders in Europa boekten een omzet van 1,7 miljard euro, een toename van bijna 10 procent.

Bovengemiddeld

Daarmee presteerde Nederland dus bovengemiddeld. De rest van de omzet kwam uit met name de groothandel in bouwmaterialen.

Het bedrijfsresultaat, afgezien van eenmalige posten, ging met een kleine 6 procent omhoog naar 160 miljoen euro. De nettowinst daarentegen daalde met 8 procent tot 90 miljoen. Dat komt volgens het bedrijf door een hogere belastingdruk vergeleken met een jaar eerder.