AMSTERDAM - Getronics gaat branchegenoot PinkRoccade voor 350 miljoen euro kopen. Dat hebben beide IT-dienstverleners maandag bekendgemaakt. De Nederlandse staat, grootaandeelhouder bij PinkRoccade met een belang van ruim 25 procent, heeft ingestemd met het bod. Die steun was een belangrijke voorwaarde voor Getronics om een definitief bod te kunnen uitbrengen.

Eind december leek Getronics met zijn bod van 350 miljoen euro nog aan het kortste eind te trekken. Concurrent Ordina was toen met een hoger bod gekomen en kreeg gelegenheid de boeken van PinkRoccade in te zien. Ordina haakte uiteindelijk af omdat de verkregen informatie van PinkRoccade volgens het bedrijf te beperkt was.

Getronics betaalt de overname in contanten. Het gaat om een prijs van 14,30 euro per aandeel. Voor woensdag heeft Getronics een buitengewone aandeelhoudersvergadering belegd. Daarin zal de directie het bod verder toelichten.

PinkRoccade is met ruim 7000 medewerkers en een jaaromzet van circa 700 miljoen euro een van de grootste IT-dienstverleners in Nederland. Het voormalige staatsbedrijf vreesde dat het in de harde concurrentiestrijd in deze branche niet stand zou houden. Pink laat zich nu inlijven door het veel grotere Getronics. Dat concern heeft drie keer zoveel mensen in dienst en boekte vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Getronics opereert wereldwijd na de overname in 1999 van het Amerikaanse computerbedrijf Wang en de servicedivisie van het Italiaanse Olivetti.